DTP Studio

  • Home
  • Informatiepagina's
  • DTP Studio

Om het drukproces goed te kunnen voorbereiden beschikken wij over een dtp studio. U kunt uw eigen bestanden bij ons aanleveren, maar wij kunnen u ook helpen met het ontwerpen van uw drukwerk.

Aanleverinstructies

Als u zelf de bestanden bij ons wilt aanleveren, dan moet u rekening houden met de volgende zaken;

Formaat: wilt u een A4 laten drukken, dan moet u het document ook A4 maken.

Afloop: wilt u het drukwerk aflopend maken, dan hebben wij een afloop van 3 mm nodig. Dat betekent dat u aan alle zijden van het document 3 mm bij op moet tellen. Bijvoorbeeld een A4 is 210x297 mm, met afloop wordt het document dan 216x303 mm. Tekst kunt u beter ook niet te dicht op de rand van het document zetten.

Kleur: wilt u het drukwerk in full colour gedrukt hebben, dan moet u het document in CMYK kleurcodering opmaken. Gebruikt u alleen maar steunkleuren (bijvoorbeeld alleen maar blauw en rood), kiest u dan een Pantone PMS kleur. 

Bestandsformaten: levert u bij voorkeur een (certified) PDF bestand aan. Verder kunnen wij ook InDesign, Illustrator, CorelDraw en Word bestanden verwerken.

Resolutie: als u foto’s in het document gebruikt, dan hebben wij 300 dpi op het uiteindelijke formaat nodig voor een goede kwaliteit. Als u foto’s gebruikt die met een digitale camera zijn gemaakt dan moet u de kleurcodering van RGB naar CMYK wijzigen.

Share our website